Vorige week werd ik gebeld. Of ik met mijn werk als uitvaartfotograaf in De Utrechtse Internet Courant (DUIC) wil. Natuurlijk wil ik dat! Hoe mooi is het als weer veel mensen kennis nemen van de mogelijkheid tot afscheidsfotografie. Samen met 5 andere ondernemers uit de uitvaartbranche staan we in de krant (ook online). De aanleiding voor deze pagina is Allerzielen. Dat is vandaag, 2 november. We herdenken hierbij iedereen die afgelopen jaar is overleden. Ik denk natuurlijk aan alle families en hun dierbare waarvoor ik afgelopen jaar een afscheidsreportage mocht maken. Sommigen kort geleden, anderen bijna een jaar gelden. Van alle uitvaarten weet ik me nog veel te herinneren. Mede dankzij de foto’s natuurlijk. Maar omdat ik me altijd zo goed voorbereid en er met mijn volle aandacht bij ben, onthoud ik ook meer. Ik ben de families dan ook nog steeds dankbaar dat ik bij het afscheid van hun geliefde aanwezig mocht zijn.

Ik steek op Allerzielen een kaarsje aan voor:

Vanavond steek ik een kaarsje op voor: Jaap, Paula, Mariëtte, Douwe, Jan, Rinus, Charlotte, Bert en alle anderen die gemist worden.

Mijn bijdrage in de (DUIC) krant:

Liefdevolle foto’s van het afscheid, Uitvaartfotograaf Utrecht

Hoe zou het zijn als je die laatste momenten van jouw geliefde nooit meer terug zou kunnen zien? Die laatste kus? De bloemen? De vele mensen die aanwezig zijn bij het afscheid? Fenneke Visscher legt die waardevolle momenten met liefde voor je vast. Voor altijd. Om te bewaren. Na het afscheid heb je alleen nog de herinnering. En de foto’s helpen je. “Ik ben me ervan bewust dat ik in een intieme sfeer terecht kom. Daar leg ik de liefde vast. Ik hoor vaak dat ik onopvallend gewerkt heb en de juiste momenten op de foto heb gezet.

Bloemen verwelken, herinneringen vervagen, maar foto’s blijven altijd bestaan.”

Afscheidsfotograaf Fenneke Visscher

De link naar alle artikelen: